Αλμυρό κέικ με γραβιέρα Κρήτης, καπνιστό κοτόπουλο
γιαούρτι και φέτα

0 0
Αλμυρό κέικ με γραβιέρα Κρήτης, καπνιστό κοτόπουλο

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο
  • 40 λεπτά
  • Για 8 άτομα
  • Εύκολο

Συστατικά

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Ένα πεντανόστιμο και εύκολο αλμυρό κέικ για πρωινό, για την δουλειά αλλά και ένα ωραίο σπιτικό κολατσιό που μπορούμε να φτιάχνουμε στα παιδιά μας για το σχολείο.

Βήματα

1
OK

Σπάμε και βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, τα χτυπάμε για 2 λεπτά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και χτυπάμε να γίνει ένα με τα αυγά. Στην συνέχεια βάζουμε το γιαούρτι, τον δυόσμο και λίγο αλάτι, ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη μας. Τέλος προσθέτουμε το κοτόπουλο, την γραβιέρα και την φέτα, ανακατεύουμε σιγά σιγά να πάνε παντού τα υλικά μας. Βουτυρώνουμε καλά και περνάμε με αλεύρι να πάει παντού την φόρμα του κέικ (διαστάσεις περίπου 30 εκ.) ή αν θέλουμε το βάζουμε και σε ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά. Αν θέλουμε για σιγουριά τρυπάμε με την μύτη ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ και αν είναι στεγνό το βγάζουμε από τον φούρνο.

Αμυγδαλόπιτα αρωματισμένη με baileys
προηγούμενη
Αμυγδαλόπιτα αρωματισμένη με Βaileys
Γρανίτα φράουλα με ζάχαρη καρύδας
επόμενη
Γρανίτα φράουλα με ζάχαρη καρύδας
Αμυγδαλόπιτα αρωματισμένη με baileys
προηγούμενη
Αμυγδαλόπιτα αρωματισμένη με Βaileys
Γρανίτα φράουλα με ζάχαρη καρύδας
επόμενη
Γρανίτα φράουλα με ζάχαρη καρύδας

Αφήστε το σχόλιό σας