Βελούδινη κοτόσουπα

0 0
Βελούδινη κοτόσουπα

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο
  • Για 6 άτομα
  • Μεσαίο

Συστατικά

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Ότι καλύτερο για τον χειμώνα. Τα λαχανικά βγάζουν μια γλυκιά γεύση στην σούπα μας μόλις χτυπηθούν με τον ζωμό και πέρα από μια βελούδινη υφή έχουμε και καταπληκτική γεύση. Μπορούμε εκτός από ψωμί φρέσκο που συνήθως βουτάμε, να ρίξουμε και κρουτόν με ότι γεύση θέλουμε η φέτες ψωμιού στον φούρνο που τις έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο και έχουν γίνει τραγανές.

Βήματα

1
OK

Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα χοντροκόβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει καλή θερμοκρασία, βάζουμε τα μπουτάκια μέσα και τα ροδίζουμε καλά.

2
OK

Βγάζουμε τα μπουτάκια και προσθέτουμε τα λαχανικά, τα σοτάρουμε για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία και μετά ρίχνουμε τα μπουτάκια, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν όλα τα υλικά μας.

3
OK
1 ώρα 10 λεπτά

Ξαφρίζουμε μόλις πάρει βράση και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά. Βγάζουμε τα μπουτάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

4
OK

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε λίγα λίγα τα λαχανικά με λίγο ζουμί και τα χτυπάμε καλά. Βάζουμε την κρέμα των λαχανικών πίσω στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου αφού τα έχουμε καθαρίσει από τα κόκαλα και τα έχουμε κόψει στο μέγεθος που μας αρέσει. Τα βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ελαφρά ώστε να γίνουν ένα η κρέμα των λαχανικών και το ζουμί που έχει μείνει από πριν.

5
OK

Αν θέλουμε βάζουμε και το λεμόνι στο τέλος.
Σε επαγγελματικές κουζίνες περνάνε και από σήτα τα χτυπημένα λαχανικά για πιο βελούδινη υφή. (Αν θέλετε το κάνετε και αυτό.)

στιφάδο
προηγούμενη
Μοσχαράκι στιφάδο
τάκος με αλεύρι φακής
επόμενη
Ζύμη για tacos
στιφάδο
προηγούμενη
Μοσχαράκι στιφάδο
τάκος με αλεύρι φακής
επόμενη
Ζύμη για tacos

Αφήστε το σχόλιό σας