Ζύμη για tacos
Με αλεύρι φακής και χυμό καλαμποκιού

2 0
Ζύμη για tacos

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο

Συστατικά

Ρύθμιση μερίδων
1 Καλαμπόκι φρέσκο
120 gr. Νερό
100 gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 gr. Αλεύρι φακής
1 πρέζα Αλάτι
  • 23 λεπτά
  • Για 5 άτομα
  • Εύκολο

Συστατικά

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Μια διαφορετική συνταγή για Τacos, φτιαγμένη από αλεύρι φακής.Προσοχή στο ψήσιμο που θα κάνουμε στο τηγάνι για να μην τις στεγνώσουμε, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι μετά θέλουμε να το διπλώσουμε και να βάλουμε την γέμιση.  Στις συνταγές της παρέας θα έχουμε και επιλογές από πολλές και διάφορες γεμίσεις που θα μπορούμε να συνδυάσουμε.

Βήματα

1
OK

Καθαρίζουμε πάνω από το κοτσάνι όλο το καλαμπόκι με ένα μαχαίρι και τα βάζουμε στο μπλέντερ με το νερό. Χτυπάμε για 1 λεπτό περίπου.

2
OK

Περνάμε το χτυπημένο καλαμπόκι από ψιλό σουρωτήρι πιέζοντας το για να πάρουμε όλους τους χυμούς του. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε τα αλεύρια μας και προσθέτουμε το αλάτι. Προσθέτουμε και τον χυμό από το καλαμπόκι και ανακατεύουμε καλά. Αν η ζύμη μας κολλάει στα χέρια μας συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι για όλες της χρήσεις, σκεπάζουμε με σελοφάν και αφήνουμε για 10 λεπτά.

3
OK

Τέλος, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και δημιουργούμε μπαλίτσες των 45 με 50 γραμμαρίων και ανοίγουμε με έναν μικρό πλάστη.

4
OK

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λαδώνουμε ελαφρά και ψήνουμε, δεν τα στεγνώνουμε τελείως για να έχουν ελαστικότητα όταν θα τα βάλουμε στο φούρνο για να πάρουν την φόρμα που θέλουμε για να τα γεμίσουμε.

προηγούμενη
Βελούδινη κοτόσουπα
επόμενη
Ζύμη για χυλοπίτες ή ταλιατέλες
προηγούμενη
Βελούδινη κοτόσουπα
επόμενη
Ζύμη για χυλοπίτες ή ταλιατέλες

Αφήστε το σχόλιό σας