Κριτσίνια με χυμό από καρότα, ελαιόλαδο και κεφαλοτύρι

0 0
Κριτσίνια με χυμό από καρότα, ελαιόλαδο και κεφαλοτύρι

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο
  • 20 λεπτά
  • Για 8 άτομα
  • Εύκολο

Συστατικά

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Νόστιμο, εύκολο και υγιεινό, όσοι έχετε αποχυμωτή δοκιμάστε να τα φτιάξετε! Ένα ωραίο σνακ για το σχολείο, την δουλειά αλλα και ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό με ένα ποτήρι κρασί και όχι μόνο…

Βήματα

1
OK

Πλένουμε τα καρότα και τα βάζουμε στον αποχυμωτή, ρίχνουμε τον χυμό σε μία λεκάνη, το ελαιόλαδο ,το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε, αφού βάλουμε όλο το αλεύρι συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί η ζύμη για 15 λεπτά.

2
OK

Ρίχνουμε πάνω στον πάγκο που δουλεύουμε λίγο λίγο το κεφαλοτύρι, βγάζουμε την ζύμη μας από την λεκάνη στον πάγκο και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κάθε κομμάτι ζύμης που κόβουμε το ακουμπάμε πάνω στο κεφαλοτύρι και το πλάθουμε σε μακρύ και λεπτό μπαστουνάκι, με αυτό τον τρόπο κολλάει και πάει παντού το κεφαλοτύρι. Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα (15 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο).

3
OK
προηγούμενη
Σαλάτα με μαύρες φακές, κινόα, σταφύλια και κατίκι Δομοκού
προηγούμενη
Σαλάτα με μαύρες φακές, κινόα, σταφύλια και κατίκι Δομοκού

Αφήστε το σχόλιό σας