Συστατικά
-
1200 γρ. Κοτόπουλο κιμά
-
1 μικρή Πιπεριά κόκκινη
-
2 μέτρια Κρεμμύδια
-
2 μικρά Καρότατριμμένα στο ψιλό μέρος του τρίφτη
-
2 σκελίδες Σκόρδο
-
100 γρ. Βούτυρο λιωμένο
-
50 γρ. Ελαιόλαδο
-
15 φύλλα δυόσμο
-
50 γρ. Φρυγανιά τριμμένη
-
10 γρ. Αλάτι
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
Το πιο ζουμερό μπιφτέκι κοτόπουλο που θα έχετε φάει. Όταν θα βάλετε όλα τα υλικά θα μαλακώσει πολύ το μείγμα σας αλλά μην το φοβηθείτε ακολουθήστε ακριβώς την συνταγή και θα σας βγουν τέλεια. Σημαντικό είναι να τα βάλετε στο ψυγείο για να σφίξουν τα μπιφτεκάκια. Αν δεν έχετε σχάρα μπορείτε να τα ψήσετε σε σχαροτήγανο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Βήματα
1
OK
|
Παίρνουμε την πιπεριά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον δυόσμο και το ελαιόλαδο τα χτυπάμε καλά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και να μην έχουν κομματάκια. Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά σε δυνατή θερμοκρασία και όπως είναι ακόμα παγωμένο ρίχνουμε μέσα το μείγμα απο το μπλέντερ. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για 6 λεπτά και μετά τα 6 λεπτά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στην μέση, συνεχίζουμε το ανακάτεμα ανά διαστήματα για άλλα 4 λεπτά. Κατεβάζουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα πριν το ρίξουμε στον κιμά. |
2
OK
|
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά συν το μείγμα από το τηγάνι μας. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένα, πλάθουμε σε μικρά μπιφτεκάκια περίπου 130 γρ το ένα. Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες, αν θέλουμε να τα ψήσουμε αμέσως τα βάζουμε στην κατάψυξή για 20 λεπτά τουλάχιστον. Ψήνουμε στην σχάρα η σχαροτήγανο. |