Μπουκίτσες κρεάτων σε σάλτσα μαυροδάφνης
μέσα σε καρβελάκι με κρούστα από βούτυρο και παρμεζάνα

0 0
Μπουκίτσες κρεάτων σε σάλτσα μαυροδάφνης

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο
  • Για 8 άτομα
  • Εύκολο

Συστατικά

  • Για τα καρβελάκια

  • Για την γέμιση

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Ένας πολύ ωραίος μεζές για κρασί η μπύρα, μπορεί να φτιαχτεί και να φάνε πολλά άτομα σε ένα πάρτι, σε έναν αγώνα που θα βλέπετε στην τηλεόραση ή σε οποιαδήποτε στιγμή θέλετε. Επίσης μπορείτε να το φτιάξετε και σαν ορεκτικό σε ένα τραπέζι που θα έχετε. Πεντανόστιμη  συνταγή που θα σας ξετρελάνει !!!

Βήματα

1
OK

Για τα καρβελάκια

Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και το τριμμένο σκόρδο, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε σκεπασμένο για 15 λεπτά. Ανοίγουμε με ένα μαχαίρι τα καρβελάκια από πάνω, στο σημείο που αρχίζει να μεγαλώνει το άνοιγμα του. Αφού τα ανοίξουμε βγάζουμε την ψίχα με προσοχή από μέσα για να μην τρυπήσουμε τα τοιχώματα του ψωμιού. Παίρνουμε το μείγμα από το βούτυρο και το σκόρδο, αλείφουμε τα καπάκια του ψωμιού αλλά και τα καρβελάκια στο εσωτερικό που έχουμε αδειάσει. Αφού τα βουτυρώσουμε, παίρνουμε τα 120 γρ. παρμεζάνας και τα πασπαλίζουμε για να κολλήσουν πάνω στα βουτυρωμένα καρβελάκια.

2
OK

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε προ θερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η παρμεζάνα. Προσέχουμε μην τα παραψήσουμε και σκληρύνει το ψωμί. Τα καπάκι από το ψωμί θα ροδίσει πιο γρήγορα και θα χρειαστεί να το βγάλετε πιο σύντομα. Μόλις βγουν από τον φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα γεμίσετε.

3
OK

Για τις μπουκίτσες κρεάτων

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε το λουκάνικο και το σοτάρουμε για 3 λεπτά. Ρίχνουμε στην συνέχεια το κοτόπουλο με το χοιρινό και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 4 λεπτά. Ρίχνουμε τα 100 γρ. μαυροδάφνη και αφήνουμε να σιγοβράζει για 5 λεπτά, στην συνέχεια προσθέτουμε και το νερό, βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε τα 50 γρ. μαυροδάφνης που μας έχουν μείνει, την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.

4
OK

Βράζουμε μέχρι να μείνει η μισή σάλτσα στην κατσαρόλα μας, κατεβάζουμε από την φωτιά και γεμίζουμε τα καρβελάκια μας. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιποι παρμεζάνα και τα βάζουμε στους 200 βαθμούς σε προ θερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τοποθετούμε τα καπάκια από πάνω και σερβίρουμε αυτήν την μυρωδάτη και νόστιμη έκπληξη.

Συνταγή με ντολμαδάκια και καβούρι
προηγούμενη
Ντολμαδάκια με καβούρι
Πορτοκαλόπιτα με φύλλο Βηρυτού και γιαούρτι
επόμενη
Πορτοκαλόπιτα με φύλλο Βηρυτού και γιαούρτι
Συνταγή με ντολμαδάκια και καβούρι
προηγούμενη
Ντολμαδάκια με καβούρι
Πορτοκαλόπιτα με φύλλο Βηρυτού και γιαούρτι
επόμενη
Πορτοκαλόπιτα με φύλλο Βηρυτού και γιαούρτι

Αφήστε το σχόλιό σας