Σαλάτα με πέννες απο κόκκινες φακές, ρόκα
λαχανικά και σάλτσα από χαρουπόμελο και μανταρίνι

0 0
Σαλάτα με πέννες απο κόκκινες φακές, ρόκα

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο

Συστατικά

Ρύθμιση μερίδων
Για την σάλτσα από χαρουπόμελο
30 γρ. Χαρουπόμελο
50 γρ. Χυμό μανταρινιών 2 μικρά μανταρίνια περίπου
10 γρ. Ξύδι λευκό
60 γρ. Ελαιόλαδο
Για την σαλάτα
125 γρ. Πέννες από κόκκινες φακές
1 μικρή Μελιτζάνα κομμένη σε κύβους 200 γρ. περίπου
1 μικρή Πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους 100 γρ. περίπου
1 μικρό Καρότο κομμένο σε κύβους 100 γρ. περίπου
15 Ντοματίνια κομμένα στα 4
100 γρ. Βaby ρόκα
λίγο Άνιθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Χαρακτηριστικά:
  • Gluten Free
  • 15 λεπτά
  • Για 4 άτομα
  • Εύκολο

Συστατικά

  • Για την σάλτσα από χαρουπόμελο

  • Για την σαλάτα

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Μία νόστιμη σαλάτα με πλούσια γεύση, βιταμίνες και ενέργεια. Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε γεύση απο τις υπόλοιπες σαλάτες. Πολύ ωραίο συνοδευτικό με ψητό κρέας ή ψάρι για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους.

Βήματα

1
OK

Για την σάλτσα από χαρουπόμελο

Βάζουμε σε ένα μπολ το ξύδι, το χαρουπόμελο και το χυμό απο τα μανταρίνια, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και μετά ρίχνουμε το ελαιόλαδο λίγο λίγο ανακατεύοντας. Μόλις γίνουν ένα τα υλικά μας τα περιχύνουμε στην σαλάτα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

2
OK

Για την σαλάτα

Πλένουμε την ρόκα και την αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε με 2 κουτ. ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία πάνω στο μάτι της κουζίνας μας. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε τους κύβους από τα λαχανικά μας με λίγο αλάτι και τα σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 6 λεπτά. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Αν θέλετε για ακόμα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα μπορείτε να κόψετε τα λαχανικά σε φέτες, να τα ραντίσετε με λίγο ελαιόλαδο και να τα περάσετε για λίγο απο το σχαροτήγανο και μετά να τα κόψετε σε κύβους. Βράζουμε τα μακαρόνια μας στο χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία και μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε τα μακαρόνια, τα ψημένα λαχανικά σε κύβους, την ρόκα, τον άνηθο, τα ντοματίνια που έχουμε κόψει στα 4, το αλάτι και τέλος την σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά για να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε.

Σοκολατένιο μιλφέιγ
προηγούμενη
Σοκολατένιο Μιλφέιγ
χαλβάς με άρωμα μηλόπιτας
επόμενη
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με άρωμα “μηλόπιτας”
Σοκολατένιο μιλφέιγ
προηγούμενη
Σοκολατένιο Μιλφέιγ
χαλβάς με άρωμα μηλόπιτας
επόμενη
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με άρωμα “μηλόπιτας”

Αφήστε το σχόλιό σας