Συστατικά
-
300 γρ. Μουστοκούλουρα τραγανά
-
350 γρ. Μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
-
300 γρ. Φυτική κρέμα
-
Αμύγδαλο φιλέ
-
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
1 κουτ. γλυκού Αλάτι
-
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ο ωραιότερος σοκολατένιος και νηστίσιμος κορμός χωρίς βούτυρο με μουστοκούλουρα. Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή.
Βήματα
1
OK
|
Σπάμε σε μεγάλο μπολ τα μουστοκούλουρα σε χοντρά κομμάτια, προσθέτουμε το αμύγδαλο φιλέ, το ξύσμα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την φυτική κρέμα και σε μέτρια θερμοκρασία περιμένουμε να πάρει μία βράσει. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το τραβάμε απο την φωτιά και την ρίχνουμε μέσα στο μπολ με την σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα το μείγμα και να μην έχει κομματάκια σοκολάτας. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα της σοκολάτας και αφού κρυώσει το ρίχνουμε μέσα στα σπασμένα μουστοκούλουρα και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. |
2
OK
|
Απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλα. Bάζουμε το μείγμα μέσα και δίνουμε με την βοήθεια της λαδόκολλας ένα μακρόστενο σχήμα σαν σαλάμι. Περνάμε από πάνω διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά. Αφού σφίξει καλά βγάζουμε τον κορμό ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη και απλώνουμε να πάει παντού. Διατηρούμε στο ψυγείο. |