Σολομός με σάλτσα εσπεριδοειδών
και σαλάτα από καστανό ρύζι και λαχανικά

0 0
Σολομός με σάλτσα εσπεριδοειδών

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο

Συστατικά

Ρύθμιση μερίδων
Υλικα για τον σολωμό
150 γρ. Σολωμός φιλέτο
15 γρ. Βούτυρο
1 Πορτοκάλι Στιμμένο
0,5 Λάιμ Στιμμένο
0,5 Γκρέιπφρουτ Στιμμένο
1 Μανταρίνι Στιμμένο
1 κουτ.γλυκού Μέλι
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Υλικά για την σαλάτα με καστανό ρύζι
60 γρ. Ρύζι καστανό
1 Καρότο τριμμένο
0,5 Κολοκύθι τριμμένο
1 Κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο σε ψιλές ροδέλες
2 κουτ. σούπας Άνιθο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 45 λεπτά
  • Για 1 άτομα
  • Εύκολο

Συστατικά

  • Υλικα για τον σολωμό

  • Υλικά για την σαλάτα με καστανό ρύζι

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Από τις πιο υγιεινές και νόστιμες συνταγές που έχω φτιάξει! Ο συνδυασμός απίστευτος: Ω-3, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Το αποτέλεσμα μοναδικό και η γεύση απίστευτη που δημιουργείται από αυτό το πάντρεμα των υλικών! Δοκιμάστε το οπωσδήποτε είναι μια εύκολη συνταγή που θα σας καταπλήξει.

Βήματα

1
OK

Για την σαλάτα με καστανό ρύζι

Βράζουμε το ρύζι περίπου 12 λεπτά, μόλις είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το κρυώνουμε στο νερό. Στραγγίζουμε καλά το ρύζι μας και το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε τα λαχανικά, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε την σαλάτα μας στο πιάτο, βάζουμε από πάνω τον σολομό και περιχύνουμε με την σάλτσα.

2
OK

Για τον σολωμό

Κόβουμε σε διαστάσεις περίπου 34 x34 αλουμινόχαρτο και το ακουμπάμε στο τραπέζι. Από πάνω τοποθετούμε στις ίδιες διαστάσεις ένα κομμάτι λαδόκολλα. Σηκώνουμε τις άκρες κάνοντας το να μοιάζει σαν πουγκί ανοιχτό. Τοποθετούμε μέσα τον σολομό, ρίχνουμε και τα εσπεριδοειδή που έχουμε στύψει, το μέλι και αλατοπιπερώνουμε. Κλείνουμε καλά με προσοχή το πουγκί μας, το βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 18 λεπτά.

3
OK

Το βγάζουμε και με προσοχή βάζουμε τον ζωμό που έχει στο πουγκί σε ένα τηγανάκι. Σιγοβράζουμε και μόλις αρχίζει να πήζει η σάλτσα μας, κατεβάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα με την σάλτσα μας. Τέλος περιχύνουμε το σολομό και την σαλάτα μας.

Ροξάκια
προηγούμενη
Ροξάκια τα αγαπημένα
Τάρτα με κοτόπουλο και κατίκι
επόμενη
Τάρτα με κατίκι Δομοκού, κασέρι, μυρωδικά και κοτόπουλο
Ροξάκια
προηγούμενη
Ροξάκια τα αγαπημένα
Τάρτα με κοτόπουλο και κατίκι
επόμενη
Τάρτα με κατίκι Δομοκού, κασέρι, μυρωδικά και κοτόπουλο

Ένα σχόλιο Απόκρυψη σχολίων

Αφήστε το σχόλιό σας