“Σπετσοφάι” με λουκάνικα θαλασσινών

0 0
“Σπετσοφάι” με λουκάνικα θαλασσινών

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο
  • 30 λεπτά
  • Για 4 άτομα
  • Εύκολο

Συστατικά

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Μία νόστιμη αλλά και νηστίσιμη παραλλαγή ενός αγαπημένου φαγητού. Γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορούμε να το συνδυάσουμε με ρύζι ή ότι άλλο θέλουμε και να γίνει ένα χορταστικό γεύμα.

Βήματα

1
OK

Κόβουμε τα λουκάνικα θαλασσινών σε χοντρά κομμάτια, πλένουμε τις πιπεριές, τις στεγνώνουμε καλά και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά. Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

2
OK

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο. Σε δυνατή θερμοκρασία μόλις κάψει το λάδι βάζουμε τα λουκάνικα και σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά. Βγάζουμε με προσοχή τα λουκάνικα απο μέσα και τα αφήνουμε σε ένα πιατάκι. Στην κατσαρόλα που βγάλαμε τα λουκάνικα προσθέτουμε τις πιπεριές, την καυτερή πιπεριά, τα κρεμμύδια, τις γαρίδες και τα σκόρδα, τσιγαρίζουμε για 4 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε το νερό, την ντομάτα, την ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε και τα λουκάνικα που έχουμε σοτάρει και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στην μέση.

3
OK

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα, δεν ανακατεύουμε συνέχεια γιατί τα λουκάνικα θαλασσινών είναι μαλακά και προσέχουμε μην τα διαλύσουμε μέσα στο φαγητό. Στο τέλος ρίχνουμε και τον άνηθο ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Λουκουμάδες αρωματισμένοι με λικέρ μαστίχας
προηγούμενη
Λουκουμάδες αρωματισμένοι με λικέρ μαστίχας
Λεμονόπιτα με λευκή σοκολάτα
επόμενη
Λεμονόπιτα με λευκή σοκολάτα
Λουκουμάδες αρωματισμένοι με λικέρ μαστίχας
προηγούμενη
Λουκουμάδες αρωματισμένοι με λικέρ μαστίχας
Λεμονόπιτα με λευκή σοκολάτα
επόμενη
Λεμονόπιτα με λευκή σοκολάτα

Αφήστε το σχόλιό σας