Συστατικά
-
300 γρ. Λουκάνικα θαλασσινών
-
3 Πιπεριές πράσινες
-
3 Πιπεριές κόκκινες
-
0.5 Πιπεριά καυτερή
-
2 Κρεμμύδια μέτρια
-
2 Σκελίδες σκόρδο
-
2 Γαρίδες προαιρετικά
-
80 γρ. Κρασί κόκκινο
-
1 κουτ. σούπας Πελτέ ντομάτας
-
1 Ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη
-
2 κουτ. σούπας Άνηθο
-
Αλάτι
-
1 κουτ. γλυκού Ζάχαρη
-
100 γρ. Νερό ζεστό
-
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μία νόστιμη αλλά και νηστίσιμη παραλλαγή ενός αγαπημένου φαγητού. Γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορούμε να το συνδυάσουμε με ρύζι ή ότι άλλο θέλουμε και να γίνει ένα χορταστικό γεύμα.
Βήματα
1
OK
|
|
2
OK
|
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο. Σε δυνατή θερμοκρασία μόλις κάψει το λάδι βάζουμε τα λουκάνικα και σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά. Βγάζουμε με προσοχή τα λουκάνικα απο μέσα και τα αφήνουμε σε ένα πιατάκι. Στην κατσαρόλα που βγάλαμε τα λουκάνικα προσθέτουμε τις πιπεριές, την καυτερή πιπεριά, τα κρεμμύδια, τις γαρίδες και τα σκόρδα, τσιγαρίζουμε για 4 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε το νερό, την ντομάτα, την ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε και τα λουκάνικα που έχουμε σοτάρει και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στην μέση. |
3
OK
|
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα, δεν ανακατεύουμε συνέχεια γιατί τα λουκάνικα θαλασσινών είναι μαλακά και προσέχουμε μην τα διαλύσουμε μέσα στο φαγητό. Στο τέλος ρίχνουμε και τον άνηθο ανακατεύουμε και σερβίρουμε. |