• Αρχική
  • του Σεφ
  • Τάρτα με κατίκι Δομοκού, κασέρι, μυρωδικά και κοτόπουλο

Τάρτα με κατίκι Δομοκού, κασέρι, μυρωδικά και κοτόπουλο

3 0
Τάρτα με κατίκι Δομοκού, κασέρι, μυρωδικά και κοτόπουλο

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο

Συστατικά

Ρύθμιση μερίδων
Υλικά για τη βάση της τάρτας
200 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ. Βούτυρο
1 Κρόκος αυγού
10 γρ. Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για τη γέμιση
1 Μπούτια κοτόπουλου
200 γρ. Κατίκι Δομοκού
100 γρ. Κασέρι
50 γρ. Κρέμα γάλακτος
2 κουτ.σούπας Μαϊντανός ψιλοκομμένο
5 φυλλαράκια Θυμάρι ψιλοκομμένο
Πιπέρι
Αλάτι αν χρειάζεται
  • 1 ώρα 10 λεπτά
  • Για 4 άτομα
  • Μεσαίο

Συστατικά

  • Υλικά για τη βάση της τάρτας

  • Υλικά για τη γέμιση

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Μια μυρωδάτη τάρτα  και διαφορετική, αν είστε λάτρεις  στο κατίκι θα την λατρέψετε! Επίσης θα δείξουμε και πάρα πολλές παραλλαγές που μπορούμε να κάνουμε πάνω σε αυτές. Μπορούμε να τις φτιάξουμε και να τις φάμε όλες τις ώρες της ημέρας, αλλά μπορούμε να τις φτιάξουμε και στις γιορτές ! Δίνουν στο τραπέζι μας μια πλούσια εμφάνιση.

Βήματα

1
OK

Για τη βάση της τάρτας

Οι ταρτιέρες μας να είναι μεγέθους 10 με 12 εκατοστά. Τα υλικά μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τρίβουμε και ζυμώνουμε ελαφρά. Μόλις ενσωματωθούν πατάμε ελαφρά την ζύμη και την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη. Την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Την βγάζουμε και την μοιράζουμε στα 4 περίπου 75-85 γρ. η κάθε μία. Βουτυρώνουμε τις ταρτιέρες και απλώνουμε με πλάστη τις ζύμες μας και τις τοποθετούμε μέσα στις ταρτιέρες. Παίρνουμε ένα πιρούνι και κάνουμε τρυπίτσες σε όλη την τάρτα. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Τις βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν πριν τις γεμίσουμε.

2
OK

Γέμιση για τα ταρτάκια

Βράζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να κρυώσει, καθαρίζουμε από το κόκκαλο όλο το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και το κοτόπουλο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε την γέμιση μέσα στις ατομικές μας ταρτιέρες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν περίπου 15 λεπτά. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Τις βγάζουμε με προσοχή και σερβίρουμε.

υγιεινές συνταγές
προηγούμενη
Σολομός με σάλτσα εσπεριδοειδών
επόμενη
Τσαΐτι με τυρί (Λακωνίας)
υγιεινές συνταγές
προηγούμενη
Σολομός με σάλτσα εσπεριδοειδών
επόμενη
Τσαΐτι με τυρί (Λακωνίας)

Αφήστε το σχόλιό σας