Συστατικά
-
Για τις μελιτζανοτυροκροκέτες
-
2 μικρές Μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
-
250 γρ. Πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
-
200 γρ. Κασέρι τριμμένο
-
12 φετούλες Λιαστή ντομάτα
-
10 φύλλα Βασιλικό
-
λίγο Ελαιόλαδο
-
Πιπέρι
-
Για το πανάρισμα
-
3 πακέτα Νάτσος με γεύση τσίλι300 γρ.
-
3 Αυγά
-
Αλεύρι
-
Φρυγανιά τριμμένη
-
100 γρ. Γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
Ένα πολύ ωραίο ορεκτικό, αλλά και ένα πρωτότυπο συνοδευτικό για το ποτό σας. Ένα κοκτέιλ με βάση την τεκίλα ταιριάζει απόλυτα με αυτό το ορεκτικό. Συνδυάζεται πολύ ωραία και με ουίσκι. Είναι μία πολύ εύκολη συνταγή, δοκιμάστε την!!
Βήματα
1
OK
|
Για τις μελιτζανοτυροκροκέτεςΠλένουμε και κόβουμε σε λεπτές φετούλες τις μελιτζάνες μας, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή αν δεν έχουμε τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις ψιλοκόβουμε πολύ καλά, έπειτα τις βάζουμε σε ένα μπολ. Παίρνουμε την λιαστή ντομάτα και τα φύλλα βασιλικού και τα βάζουμε στο μπλέντερ μας, τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν καλά, ύστερα τα προσθέτουμε στο μπολ με την μελιτζάνα. Βάζουμε επίσης τα τριμμένα τυριά και το πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να γίνουν ένα. Φτιάχνουμε μπαστουνάκια με τα χέρια μας (περίπου 20 γρ. το καθένα), τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή πιάτο και τα βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη πριν τα πανάρουμε. |
2
OK
|
Για το πανάρισμαΣπάμε τα αυγά και τα βάζουμε με το γάλα, τα χτυπάμε να γίνουν ένα. Παίρνουμε τα νάτσος και τα βάζουμε λίγα λίγα στο μπλέντερ και τα τρίβουμε, δεν τα κάνουμε πούδρα ας είναι σαν πολύ ψιλοκομμένα, κάνουν πολύ ωραία κρούστα στο τηγάνισμα. Βάζουμε με την εξής σειρά τα υλικά για το πανάρισμα : πρώτο το αλεύρι, δεύτερο το αυγό, τρίτη την φρυγανιά και τελευταία τα τριμμένα νάτσος. Μόλις βγάλουμε τα μπαστουνάκια από την κατάψυξη τα περνάμε απο το αλεύρι, μετά στο αυγό, έπειτα φρυγανιά μετά πάλι αυγό και τέλος στα τριμμένα νάτσος. Προθερμαίνουμε την φριτέζα ή το τηγάνι μας και μόλις πάρει υψηλή θερμοκρασία τα τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζοντας τα από το τηγάνι τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα περιττά λάδια. Σερβίρουμε σκέτα ή με μία σάλτσα γιαουρτιού, τρώγονται και κρύα. |