Συστατικά
-
Για το κέικ μανταρίνι
-
300 γρ. Αλεύρι για όλες της χρήσεις κοσκινισμένο
-
150 γρ. Ζάχαρη λευκή
-
250 γρ. Φρέσκο χυμό μανταρίνι
-
Ξύσμα 5 μανταρινιών
-
100 γρ. Ελαιόλαδο
-
2 Βανίλιες άρωμα
-
1 κουτ. γλυκού Σόδα σκόνη (μαγειρικής)
-
3 γρ. Αλάτι
-
Για την μούς μερέντας
-
300 γρ. Μερέντα (πραλίνα φουντούκι)
-
300 γρ. Κρέμα γάλακτος (την κάνουμε σαντιγί)
-
100 γρ. Κρέμα γάλακτος
-
5 γρ. Ζελατίνα σε φύλλα
-
Κακάο σκόνη
Εκτέλεση
Εύκολο και διαφορετικό γλυκό που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε εσάς και τους καλεσμένους σας. Ένα “κέικ” χωρίς αυγά και βούτυρο με μία απίστευτη υφή και γεύση που συνοδεύεται από μία πανεύκολη μούς φτιαγμένη με την αγαπημένη μας μερέντα. Μπορείτε να κάνετε και το δικό σας ντεκόρ από πάνω φτιάχνοντας έτσι μια πεντανόστιμη τούρτα.
Βήματα
1
OK
|
Για το κέικ μανταρίνιΠαίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενο πάτο διαστάσεων 26 x 6.5. Τοποθετούμε στο πάτο της φόρμας λαδόκολλα και βουτυρώνουμε στην συνέχεια τα πλαϊνά της φόρμας. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την σόδα, την ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάνε παντού τα υλικά μας. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το χυμό μανταρίνι, το ελαιόλαδο και το ξύσμα από τα μανταρίνια, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα το μείγμα μας. Το ρίχνουμε στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά. Βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει, μόλις κρυώσει με την βοήθεια ενός πιάτου γυρνάμε ανάποδα το κέικ και βγάζουμε την λαδόκολλα. Το ξαναβάζουμε πίσω και ξανακλείνουμε το τσέρκι για να ρίξουμε την μους από επάνω. |
2
OK
|
Για την μους μερενταςΒάζουμε σε κρύο νερό τις ζελατίνες και αφήνουμε να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και σε μέτρια θερμοκρασία περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά (βγάζουμε πριν αρχίσει να κοχλάζει). Ρίχνουμε (αφού στύψουμε καλά την ζελατίνα)στο κατσαρολάκι με την κρέμα και ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά και να ενσωματωθεί. Σε ένα μπολ βάζουμε την μερέντα και ρίχνουμε μέσα την κρέμα, ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν ένα τα υλικά μας. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα μας και ρίχνουμε την σαντιγί. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα απαλά και μόλις γίνει ένα το μείγμα μας το ρίχνουμε πάνω στο κέικ. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο ρίχνουμε από πάνω το κακάο σκόνη, κόβουμε και σερβίρουμε. |