Μοσχαράκι κοκκινιστό με πολύχρωμες πιπεριές

1 0
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πολύχρωμες πιπεριές

Μοιραστείτε το στα social media:

Διαφορετικά, μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε τον σύνδεσμο

Συστατικά

Ρύθμιση μερίδων
1,2 kg. Μοσχάρι Ελιά ή σπάλα Κομμένο σε μερίδες
1 Κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
2 Πιπεριές πολύχρωμες τριμμένο
1 Καρότο τριμμένο
2 σκελίδες Σκόρδο τριμμένο
4 Ντομάτες τριμμένες
1 κουτ. σούπας Πελτέ ντομάτας
150 gr. Κρασί κόκκινο
1 κουτ. γλυκού Πάπρικα
100 gr. Ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό ζεστό
  • 2 ώρες 40 λεπτά
  • Για 6 άτομα
  • Μεσαίο

Συστατικά

Εκτέλεση

Κοινοποίηση

Φαγητό που μπορούμε να το φτιάξουμε την Κυριακή και να το απολαύσουμε με όλη την οικογένεια. Τα μυστικά για το τέλειο κοκκινιστό είναι απλά, πρώτον αφήστε το 30 λεπτά έξω από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, δεύτερον πριν ξεκινήστε την διαδικασία να  έχετε στεγνώσει καλά το κρέας με μία πετσέτα από το αίμα και γενικά από τα υγρά που έχει όταν το αγοράζουμε, τρίτον το τσιγαρίζουμε σε δυνατή θερμοκρασία, τέταρτον δεν το βάζουμε όλο στην κατσαρόλα για να το τσιγαρίσουμε γιατί θα ρίξει την θερμοκρασία  και δεν θα προλάβει να θωρακιστεί για να κρατήσει τους χυμούς μέσα του, και τελευταίο μυστικό και πιο σημαντικό βάλτε μπόλικη αγάπη! Καλή επιτυχία.

Βήματα

1
OK

Στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας καλά τα κομμάτια κρέατος πριν τα ροδίσουμε. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει τότε προσθέτουμε τα κομμάτια από το κρέας χωρίς να ακουμπάει το ένα το άλλο, ροδίζουμε από κάθε πλευρά και τα βγάζουμε σε μία πιατέλα. Κάνουμε αυτήν την διαδικασία μέχρι να μπούν όλα τα κομμάτια από το κρέας μας.

2
OK

Αφού έχουμε βγάλει το κρέας από την κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο την πάπρικα και τον πελτέ. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία, έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το καρότο ανακατεύοντας για 5 με 6 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

3
OK

Ρίχνουμε το κρέας με τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε την φρεσκοτριμμένη ντομάτα και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας. Σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου. Ελέγχουμε την σάλτσα μας να έχει πήξει χωρίς να έχει νερό που θα ξεχωρίζει από τη ντομάτα. Ταιριάζει τέλεια με πατάτες τηγανιτές, πουρέ πατάτας ή ρύζι.

προηγούμενη
Χοιρινό κοντοσούβλι της Κυρά-Δέσποινας
Ροξάκια
επόμενη
Ροξάκια τα αγαπημένα
προηγούμενη
Χοιρινό κοντοσούβλι της Κυρά-Δέσποινας
Ροξάκια
επόμενη
Ροξάκια τα αγαπημένα

Αφήστε το σχόλιό σας

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here