Συστατικά
-
Για την κρέμα ανθότυρου
-
150 γρ. Ανθότυρο
-
150 γρ. Κρέμα τυριού
-
60 γρ. Κρέμα γάλακτος
-
25 γρ. Λεμόνι χυμό
-
1 κουτ. σούπας Άνηθο ψιλοκομμένο
-
10 γρ. Ζάχαρη άχνη
-
70 γρ. Νερό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Για τα pancakes
-
2 Αβοκάντο
-
500 γρ. Γάλα φρέσκο
-
300 γρ. Αλεύρι για όλες της χρήσεις κοσκινισμένο
-
80 γρ Βούτυρο λιωμένο
-
2 Κρόκους αυγών
-
15 γρ. Μπέικιν πάουντερ
-
Αλάτι
-
4 φέτες Καπνιστό σολομό
Εκτέλεση
Μία διαφορετική συνταγή για pancakes, για ένα πλούσιο και ιδιαίτερο πρωινό. Είναι αρκετά ζουμερά μέσα λόγω του αβοκάντου.
Βήματα
1
OK
|
Για την κρέμα ανθότυρουΒάζουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο και το λιώνουμε με ένα πηρούνι, μόλις το λιώσουμε βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Παίρνουμε ένα σύρμα και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας και να πάρουν μια κρεμώδη υφή. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα πριν την χρησιμοποιήσουμε. |
2
OK
|
Για τα pancakesΚαθαρίζουμε και βάζουμε τα αβοκάντο σε ένα βαθύ μπολ, τα σπάμε με ένα πιρούνι, δεν τα λιώνουμε τελείως τα αφήνουμε με μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε μέσα το γάλα, το βούτυρο, τους κρόκους και το αλάτι, χτυπάμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν, στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Ζεσταίνουμε ένα τηγανάκι και το βουτυρώνουμε ελαφρώς, ρίχνουμε λίγο μείγμα ( περίπου 4 κουταλιές της σούπας) για το κάθε pancake ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Μόλις ψηθούν βάζουμε από πάνω την κρέμα ανθότυρου και τον καπνιστό σολομό. |