Συστατικά
-
5 Μπούτια κοτόπουλου
-
2 Καρότα μεγάλα
-
3 Κρεμμύδια μέτρια
-
2 Κολοκύθια μικρά
-
2 Πατάτες μέτριες
-
1 Λεμόνι χυμόπροαιρετικά
-
80 gr. Ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Νερό ζεστό
Εκτέλεση
Ότι καλύτερο για τον χειμώνα. Τα λαχανικά βγάζουν μια γλυκιά γεύση στην σούπα μας μόλις χτυπηθούν με τον ζωμό και πέρα από μια βελούδινη υφή έχουμε και καταπληκτική γεύση. Μπορούμε εκτός από ψωμί φρέσκο που συνήθως βουτάμε, να ρίξουμε και κρουτόν με ότι γεύση θέλουμε η φέτες ψωμιού στον φούρνο που τις έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο και έχουν γίνει τραγανές.
Βήματα
1
OK
|
|
2
OK
|
Βγάζουμε τα μπουτάκια και προσθέτουμε τα λαχανικά, τα σοτάρουμε για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία και μετά ρίχνουμε τα μπουτάκια, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν όλα τα υλικά μας. |
3
OK
1 ώρα 10 λεπτά
|
Ξαφρίζουμε μόλις πάρει βράση και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά. Βγάζουμε τα μπουτάκια και τα αφήνουμε στην άκρη. |
4
OK
|
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε λίγα λίγα τα λαχανικά με λίγο ζουμί και τα χτυπάμε καλά. Βάζουμε την κρέμα των λαχανικών πίσω στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου αφού τα έχουμε καθαρίσει από τα κόκαλα και τα έχουμε κόψει στο μέγεθος που μας αρέσει. Τα βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ελαφρά ώστε να γίνουν ένα η κρέμα των λαχανικών και το ζουμί που έχει μείνει από πριν. |
5
OK
|
Αν θέλουμε βάζουμε και το λεμόνι στο τέλος. |