Συστατικά
-
Για το σιρόπι ρακόμελου
-
200 ml Τσίπουρο
-
80 γρ. Μέλι
-
Για την φέτα σε φύλλο
-
4 Φύλλα Βηρυτού κομμένα στην μέση
-
400 γρ. Φέταδοχείο
-
8 κουτ. σούπας Μέλι
-
8 κουτ. γλυκού Παπαρουνόσπορο
-
40 γρ. Τζίντζερ τριμμένο φρέσκο
-
Λάδι για το τηγάνικαλαμποκέλαιο η ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Ένα απο τα καλύτερα παντρέματα γεύσεων που μπορεί να κάνει το αλμυρό με το γλυκό και το αποτέλεσμα απογειώνεται στον ουρανίσκο! Μία συνταγή που φέρνω απο τις αρχές του 1999, τότε σαν βοηθός έφτιαχνα εκατοντάδες κομμάτια, με μικρές αλλαγές σας την παρουσιάζω. Να προσέξετε όταν τις βάλετε στην κατάψυξη να μην ακουμπάει η μία την άλλη γιατί θα σας σπάσει σε αυτά τα σημεία και θα σας δυσκολέψει στο τηγάνισμα.
Βήματα
1
OK
|
Για το σιρόπιΒάζουμε το τσίπουρο και το μέλι σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει το μισό. Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε πάνω από την φέτα που έχουμε τηγανίσει. |
2
OK
|
Για την φέτα σε φύλλοΚόβουμε σε ίσια κομμάτια την φέτα προσέχοντας να βγουν 100 γρ η κάθε μια, στην συνέχεια κόβουμε τα 4 κομμάτια των 100 γρ στην μέση και έτσι έχουμε 8 κομμάτια φέτα. Παίρνουμε τα 4 φύλλα Βηρυτού και τα κόβουμε στην μέση, τοποθετούμε λίγο πιο μπροστά από την αρχή του κάθε φύλλου τα κομμάτια της φέτας. Ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας μέλι σε κάθε κομμάτι φέτας και στην συνέχεια τον παπαρουνόσπορο (1 κουτ. γλυκού στο καθένα), τέλος μοιράζουμε σε κάθε φέτα το τζίντζερ. Τυλίγουμε καλά προσέχοντας τις άκρες να τις έχουμε κλείσει καλά προς τα μέσα. Τέλος τις βάζουμε για 10 λεπτά στην κατάψυξη πριν τις τηγανίσουμε. |
3
OK
|
Σε ένα τηγάνι ή σε μία φριτέζα βάζουμε λάδι ίσα που να σκεπάζει την φέτα μας. Αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία αλλά όχι να κάψει και βάζουμε μέσα τα κομμάτια για να τα τηγανίσουμε. Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα περιττά λάδια. Σερβίρουμε περιχύνοντας από πάνω το σιρόπι ρακόμελου ή αν θέλουμε βάζουμε χωριστά το ρακόμελο για να βάζει όποιος θέλει |